A gyerekek kétharmada kevesli az esti mesélést

Meseigény-felmérés: inkább anyu és többet

A brit gyerekek kétharmada kevesli az esti mesélést, és többségük inkább anyjától szereti hallani, mint apjától - derült ki egy szigetországi felmérésből.

2009.05.25 07:28MTI

A -4 év közötti korosztály még meseigényesebb: háromnegyedül szeretne többet, vagy hosszabbat kapni elalvás előtt. 

Az 5-8 év közöttiek már elégedettebbek, bár nekik is napjuk fénypontja az esti szülői mesélés. A gyerekek többségének élménytoplistáján előrébb áll a mesélés, mint a tévézés vagy a videojátékozás. 82 százalékuk azt állítja, hogy jobban alszik, ha előtte szülei mesélnek neki. 

Ami az előadás minőségét illető, a legjobbaknak azok az anyukák bizonyultak, akik a hangjukat elváltoztatva is illusztrálják a történeteket, így próbálnak különbséget tenni a mesék szereplői között. A felmérés félezer gyermekre terjedt ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.