Párjával tűntek el a kicsik elől

Öngyilkos akart lenni a vendéglőben hagyott gyerekek apja

Öngyilkosságot kísérelt meg rendőrségi cellájában az a német féri, aki partnerével egy olaszországi étteremben hagyta a nő három kisgyermekét, majd eltűnt.

2009.04.26 16:05MTI

A 24 éves Sascha Schmidt szombaton megpróbálta övével felakasztani magát cellájában, állapota válságos - közölte az olasz rendőrség.

A férfit csütörtökön vették őrizetbe azután, hogy a párt sértetlenül megtaláltak 10 kilométerre az északnyugat-olaszországi Aostától, ahol múlt vasárnap este hagyták a gyerekeket az egyik vendéglőben.

A férfi és a nő azzal magyarázta tettét a rendőröknek, hogy kifogytak a pénzből, nem tudták ellátni a gyerekeket.

A 26 éves nőt szabadon engedték, a férfiről azonban kiderült, hogy szökésben lévő rab, aki április elején nem tért vissza a börtönbe a kétnapos eltávozást követően.

Mint a rendőrség illetékese közölte, azért hagyták meg nála az övet, mert az orvosi vizsgálatokon úgy ítélték meg, nem fenyeget öngyilkosság veszélye.

A három gyermeket - egy 10 hónapost, egy négy- és ötévest - már visszavitték Németországba, ahol az anyai nagyszülők vették őket gondozásba.

Sascha Schmidt kiadatási meghallgatását szombaton tartották volna, ám az öngyilkossági kísérlet miatt elhalasztották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.