Mit együnk, hogy fittek legyünk később is?

Az egészséges öregedés titkát kutatja a Nestlé!

Május 20-án nyitja meg a Nestlé az első Japánban található kutatói egységét, amelyet az élelmiszeripari cég a Tokiói Egyetemen üzemeltet a jövőben. Az együttműködés, amely része a Nestlé svájci központú Science and Research hálózatának, különös hangsúlyt fektet majd az egészséges öregedés és táplálkozás kapcsolatára.

2009.05.24 11:57ma.hu

A Nestlé és a Tokiói Egyetem együttműködését erősíti a 2009. június 1-én induló ’Ételt az Életért’ (Food for Life) projekt is, amelyet a Tokiói Egyetem elnöke, Junichi Hamada és a Nestlé Science and Research vezetője, Peter van Bladeren jelentettek be.

A tervek szerint a vállalat és az egyetem közösen fogja vizsgálni a táplálkozás és az egészség viszonyát a 21. században, valamint egészségmegőrző élelmiszerek fejlesztését célozza meg. Kiemelt téma lesz az egészséges öregedés.

A népesség öregedése nem csupán Japánt érinti, hanem világszintű probléma. Ezért a tapasztalat és a tudás megosztása a termékfejlesztések során minden piacon érezteti majd pozitív hatását.

„A magyar Nestlé a nemzetközi hálózat részeként első kézből értesül a központoktól a legfrissebb kutatási eredményekről, innovációkról, melyeket a szerencsi Érzékszervi Laborban és a budapesti Fejlesztő Konyhában folyamatosan alkalmaz” – mondta Suhajda Krisztina, a Nestlé Hungária kommunikációs vezetője.

A Nestlé az elkövetkezendő három évben 900 000 svájci frankot fektet a programba, többek között egy támogatott tanszék alapítására. Az együttműködés keretében ideiglenesen a lausanne-i Nestlé Research Centre-ből is érkeznek majd kutatók a Japán egységhez. A Nestlé az első élelmiszeripari, egészség és wellness cég Japánban, amely Ázsián kívülről támogatja a Tokiói Egyetem akadémiai programjait.

A Nestlé működteti napjainkban a világ legnagyobb magántulajdonú élelmiszeripari kutatóközpont-hálózatát, melynek vezetője a lausanne-i Nestlé Research Center. A hálózat nem csak a cég termékeinek fejlesztéséhez járul hozzá, hanem aktív szereplője a nemzetközi tudományos életnek is. Világszerte 27 kutatási, fejlesztési, technológia központtal rendelkezik, ahol hozzávetőlegesen 5000 embert foglalkoztat.

A vállalat belső innovatív adottságait más neves cégekkel történő innovációs társulásokkal bővíti ki, emellett 300 külső kutatóegységgel, ezen belül egyetemekkel is, folytat együttműködést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.