Nem szabad meggondolatlanul hozzáfogni

Miből álljon a méregtelenítő hét étrendje?

Az elkövetkező tavaszi napok ideális alkalmat nyújtanak arra, hogy méregtelenítse a szervezetét, és megszabadítsa a nehéz, zsíros ételektől. Azonban a méregtelenítéshez nem szabad meggondolatlanul hozzáfogni. Kerülje az olyan kúrákat, amelyek léböjtöt tartalmaznak, mivel az nagyon veszélyes lehet, hiszen nem juttatja a szervezetet elegendő tápanyaghoz.

2009.05.18 11:47

A feladat: a tisztítás 

Ezek a szép tavaszi napok jelentik a legjobb alkalmat arra, hogy hozzálásson ehhez a feladathoz, és megszabadítsa a szervezetét minden “szeméttől”. 

Az elkövetkező napokban főként a következő táplálékfajtákat száműzze az étrendjéből: csokoládé kelt tészta alkohol konzerv vagy készételek magas zsír-vagy cukortartalmú táplálékok fehérliszt teljes zsírtartalmú tejből készült termékek 

Minden jó, ami friss 

Az ételei elsősorban friss hozzávalókból és főtt ételekből álljanak. Egy hétig mondjon le minden sütőben vagy olajban sült ételről. Az ételt jól rágja meg és élvezze gazdag ízét. Ne feledkezzen meg a folyadékokról sem Az éhségét elsősorban a következőkkel csillapítsa: zöldségekkel és gyümölcsökkel, hüvelyesekkel, diófélékkel teljes kiőrlésű ételekkel nagy mennyiségű vízzel vagy cukormentes teával. A szakértők legalább napi nyolc pohár folyadék elfogyasztását javasolják. Javaslatok a friss reggelihez …
 
1. Fogyasszon gabonapelyheket joghurttal; adjon hozzá diót, szárított vagy friss gyümölcsöt és mézet, hogy még finomabb legyen az íze. Fontos, hogy tápláló ételekkel kezdje a napot. 

2. Főzzön polentát (puliszkát) vízben, adjon hozzá banánt, mazsolát és joghurtot. Édesítéshez mézet használjon. Banán helyett tehet bele epret, körtét, narancsot …
 
3. Kezdje a napot lédús gyümölcssalátával: egy tálba daraboljon bele különféle gyümölcsöket, majd adjon hozzá néhány csepp citromlevet. A gyümölcssaláta rengeteg energiát ad. ... finom ebédhez vagy vacsorához... Egyen zöldséglevest vagy ragut, egy nagy tál salátát olíva olajjal és citromlével (és csak egy csipetnyi cukorral) vagy zöldséges rizottót (barnarizsből a legjobb). A brokkoli, a karfiol, a fokhagyma, a fehér- és sárgarépa, a spenót, a cukkini és az uborka, valamint a paradicsom … legyen minél gyakrabban a méregtelenítő étrend része, akár főzve, akár nyersen, mivel kiváló a méregtelenítő hatásuk, hiszen egytől-egyik antioxidánsok.
 
Húsevő”-barát étrend 

Természetesen ne feledkezzen meg a halról és a húsról: a tonhal, a lazac és a főtt szárnyasok a legjobb barátai a méregtelenítő időszakban. Tálaláskor adjon melléjük főtt rizst, petrezselymes főtt burgonyát vagy teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret. ... és az ízletes nassolnivalókhoz 

Egy szeletkönnyű sajt, joghurt, dió, mandula, mazsola, tökmag és persze rengeteg friss gyümölcs és zöldség kiválóan alkalmas arra, hogy az étkezések között csillapítsa az éhségét.
 
A narancs, a grapefruit és az alma … szintén tökéletes választás a méregtelenítéshez. Napi öt méregtelenítő étkezés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.