Lecsökkenti a spermák termelődését!

Havonta egy injekció: ennyiből áll a férfi-fogamzásgátlás

Újfajta, férfiak esetében használatos fogamzásgátló módszert tesztelnek kutatók. A havonta beadandó injekció forradalmasíthatja a családtervezést egyenlő felelősséget adva mindkét nem számára.

2009.05.06 19:38medipress.hu

A Kínában kifejlesztett tesztoszteron injekció lecsökkenti a spermák termelődését, így a módszer ugyanolyan biztonságos, mint a fogamzásgátló tabletta vagy az óvszer - állítják a szakértők.

A kutatások azt bizonyították, hogy a havonta szervezetbe juttatott szer hatására százból egy férfi fogant gyermeket. A tesztoszteron adagolásának megszüntetésével fél éven belül normál mértékűvé vált a férfiak sperma termelése. A családtervezés mellett kampányoló szervezetek üdvözlik a módszert, véleményük szerint ugyanis a fogamzásgátló injekciónak köszönhetően a férfiak is tudnának osztozni a fogamzásgátlás felelősségében, amely jelen pillanatban teljességgel a nőkre hárul.

A módszer tesztelése mindazonáltal még folyamatban van és nem elhanyagolható az sem, hogy a korábban férfiak számára kifejlesztett fogamzásgátló módszerek igen kellemetlen mellékhatásokkal jártak, mint például a kedélyállapot ingadozása vagy csökkenő szexuális étvágy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.