Amit a fogamzásgátlásról tudni kell

Szexábécé - Fogamzásgátlási kérdések

Alapfogalmak tisztázása a "Lenyeltem az ondót, lehetek-e terhes?" kérdés szintjén. Azt hinnénk, erről aztán már mindenki mindent tud! A gyakorlat azonban azt mutatja - nem így van. Vannak még fehér foltok és feltérképezetlen területek.

2008.10.31 12:44ideal.hu

Az alaphelyzet tisztázása

Mikor jöhet létre terhesség? Először is ahhoz vagy közösülni kell, vagy mesterséges megtermékenyítő eljáráson kell részt venni. EGYÉBKÉNT NINCS RÁ ESÉLY!

– Amennyiben az ondó találkozik megtermékenyítésre alkalmas petesejttel a nő szervezetében, és a környezeti vegyi-biológiai feltételek is adottak, akkor a megtermékenyülés létrejöhet, de nem feltétlenül. A spermasejteknek tucatnyi próbát kell kiállniuk a győzelemhez (mint a királyfinak ahhoz, hogy elnyerje a királylány kezét), és csak hosszú harc után dicsekedhet sikerrel.

– Amennyiben a kétféle sejt (ondó- és petesejt) találkozására esély sem volt, sem örömre, sem aggodalomra (körülmények kérdése) nincs ok.

- Nem jöhet létre terhesség orális vagy anális szex következményeként.

- Nem jöhet létre pettingezés során még akkor sem, ha a sperma az utána matató kézre cseppent.

- Nem jöhet létre ráolvasással…

- Nincs esély a terhességre tánc közben, hacsak… nem ügyeskedtek túlságosan.

-Nincs semmi esélye a megtermékenyülésnek, ha valaki csak szimplán vágyódik, vagy képeket nézeget. Nem kell engem teljesen buggyantnak nézni, de ezeket a kérdéseket már mind feltették nekem! Tehát tisztázni kell!


Fogamzásgátlási módszerek tárháza

Az igazi módszer a fogamzást gátolja, a megtermékenyülést akadályozza, nem pedig a magzat megszületését. Az abortusz NEM az! A legtöbben ugyanis oda sorolják. Az már csak egy nemkívánatos utóintézkedés egy élő magzat sorsáról.

Természetes módszerek

– A számolás (Ogino–Knauss-módszer, vagy naptármódszer) teljesen elavult. Ma már számtalan környezeti tényező (pl. a levegő szennyezettsége, a sugárzási ártalmak stb.) megváltoztatták a természetes folyamatot, és bármikor lehetnek megtermékenyítésre alkalmas petesejtek egy nőben. Még a menzesz alatt is, ami alapvetően biológiai lehetetlenség lenne!

– Méhnyaknyákvizsgáló módszer. Nagyon jó és biztonságos, csak éppen gusztustalan. Viszont keresztény emberek számára az egyetlen elfogadható módszer lenne!

Kémiai anyagok bevetése
– Hüvelygolyók. Kiment a divatból, pedig jó és megbízható, különfélék kaphatók a gyógyszertárakban.

– Hüvelyzselék, krémek. Lúgosító hatásuk miatt a spermák nem lesznek megtermékenyítésre képes állapotban. Kaphatók a gyógyszertárakban.

Fizikai eszközök
– A kondom. A „jó öreg” kondom az egyik legbeváltabb és legártatlanabb módszer. Mégsem képes visszanyerni népszerűségét, mert a fiúk kényelmetlennek tartják. Ál- és rémhírek terjednek róla, miszerint eleve lyukas (hát, az egyik felén igen!…), áteresztő stb. Valóban porózus, de csak annyira, hogy a spermák MÉGSE férjenek át rajta! Megfelelő használat esetén csak jó lehet.

– Hurkok és spirálok. Ezek sem kevésbé kényelmesek, mint a kondom, de mivel a nők használhatják, a fiúk elfogadják… Tökéletes módszer mindazoknak, akik már szültek, és a szervezetük nem dobja ki magából az idegen testet. Ma már van olyan is, amit MÉG NEM SZÜLT lányoknak is felhelyeznek!

Hormonális fogamzásgátlás
– Esemény utáni tabletták. FELEJTHETŐ! Nem váltak be! Egyetlenegy fajta van, amit a „balesetes” közösülés után 72 órán belül be kell venni, és a kórházakban ingyen, azonnal is odaadják a lánynak. Persze a körzeti orvos is felírhatja.

– Szokványos fogamzásgátló tabletták. A legnépszerűbbek, pedig-pedig… Gyakran a libidót, a vágyat is eltüntetik a nőknél. Ez aztán tökéletes módszer! A gyárak lementek az alapszintre: ha nincs közösülés, nem lesz terhesség sem. (Ha valakinek eltűnni látszik a szexuális vágya, elsőként hagyja el a fogamzásgátlóját! Ha a vágy visszajön, akkor ez volt az ok. Persze a lányokról beszéltem!)

– Férfi-fogamzásgátlók. Eddig azért nem váltak be a férfiaknak szóló hormontabletták, mert az ő vágyukat is lenullázta, az meg már tényleg ciki… Ugye, ugye? Azonnal felhagynak a kísérletezéssel az egész világon, ha a vágyat is törli. A nőknél ezt miért nem veszik figyelembe? A fiúk is a partnerüknél!…

Különlegességek és tévhitek

– Vízben közösüléssel is létrejöhet terhesség. Sőt fertőzés is. A tengervíz (mivel hasonlít a magzatvízhez) még kedvez is az akció sikerének.

– Akkor is létrejöhet a terhesség, ha állva közösülnek… A testhelyzetek egyáltalán nem befolyásolják a biológiai folyamatokat. Nem lesz könnyebben terhes a nő, ha a lábai az ég felé állnak…

– Nem lesz hamarabb terhes egy nő, ha orgazmusa van. Ez sincs jelentős befolyással a folyamatra.

– Egyetlen módszer sem 100%-os. Mindegyik tartalmaz 1-2% hibalehetőséget. És a gyártók akkor még nem is számoltak az alkalmazók tudatlanságával és feledékenységével. Az elfelejtett tabletta olyan, mint a lyukas kondom. Esély a megtermékenyülésre… Lehet, hogy nagyon is bugyutának tűnnek e sorok. Már nem is nevetséges, hogy a többség számára mennyire nem azok. A kondomtól való félelem pl. megdöbbentő intelligens körökben is, annyi róla a téves információ.

Egy alkalommal finomkodva úgy ajánlották az esemény utáni tablettát, hogy annak kell bevenni, aki alul van. Bizony volt rá eset, hogy ezért a fiú vette be. Mert úgy esett, hogy ő volt alul… Tehát mindig újból és újból vissza kell térni az alapokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.