A botox megakadályozza a homlok összeráncolását

Botoxszal kezelhető a depresszió ?

A legújabb kutatások szerint a botoxkezelésen átesett páciensek jó kedélyűek, illetve kevésbé depressziósak, idegesek, mint a más kozmetikai kezelést kapott társaik.

2009.04.16 08:22ideal.hu

Mivel a botox megakadályozza a homlok összeráncolását, a pszichológusok szerint valóban boldogabbá teheti az embereket. A szakemberek 25 embert vizsgáltak. A kísérletben részt vevő nők fele botoxinjekciót kapott a homlokába, míg a többiek másfajta kezelésben részesültek. Két héttel később mindannyian kitöltöttek egy kérdőívet, amely a hangulatukat vizsgálta.

Azok a nők, akik botoxinjekciót kaptak, egyértelműen kisebb arányban voltak depressziósak vagy idegesek, mint a kontrollcsoport tagjai. Dr. Michael Lewis, a University of Cardiff professzora volt a tanulmány vezetője. „Mindkét csoport tagjai kozmetikai kezelések különböző formáiban részesültek. Abban nem volt különbség, hogy miként vélekedtek a végeredményről, így egyértelműen kijelenthető, hogy a botox okozta a pozitív változásokat a nők hangulatában” – meséli.

A botoxinjekció az izmok lebénításával megakadályozza a homlok összeráncolását. Dr. Lewis szerint a kutatások eredményei azt az elképzelést igazolják, hogy az arckifejezések összefüggésben állnak az érzelmekkel, és befolyásolhatják azokat. A homlok ráncolásának megakadályozásával a botox gátolja a negatív töltetű arckifejezések megjelenítését, így kelt boldogabb érzést.

Ez a kutatás sokat segíthet a depressziós betegségekre vonatkozó kezelések további fejlesztésében – mondja Dr. Lewis. – Más gyógymódokkal ellentétben, amelyeknek komoly mellékhatásai lehetnek, a botoxkezelésen átesett betegek esetében csak az fordulhat elő, hogy egyre fiatalabban néznek ki. Ám mivel a szer kozmetikai hatása is csak ideiglenes, így az érzésekre gyakorolt változás is az lenne. Idővel a beteg hangulata visszatér a kiinduló állapotába.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.