Örömhír

Összegyűlt a pénz a harmadik SMA-s baba, Noel kezelésére is

A kis Noel is a gyógyulás útjára léphet, miután sikeresen összegyűlt a kezeléséhez szükséges 752 millió forint.

2020.08.12 08:53ma.hu

Nagy örömmel jelentette be az erdélyi SMA-s kisbaba, Noel édesanyja: sikerült! Zente és Levike után ugyanis nekik is sikerült összegyűjteniük azt a 700 millió forintot, amibe a világ legdrágább gyógyszere, a Zolgensma kerül, az augusztus végén kezdődő terápiával pedig a gyógyulás útjára léphet izomsorvadásban szenvedő kisfiuk.

Az utókezelések és az áfa miatt nekik ráadásul 52 millió forinttal több pénzre volt szükségük, de végül még a határidő előtt beérkezett az ezeket fedező összeg.

"Soha nem fogjuk elfeledni azt a sok jót és szeretetet, amit kaptunk, emberek tízezrei adakoztak, licitáltak, megosztottak, hihetetlen, mennyi ember fogott össze értünk" - idézte a Bors az édesanyát, aki - egy jótevőnek hála - albérletet is kapott a Bethesda kórházban végezett terápia idejére.

A ma Budapestre érkezett Noelen még az indulás előtt elvégeztek néhány vizsgálatot Bukarestben, szerencsére mindegyiken javulást mutató eredmények születtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.