Nagyon súlyos járvány közeleg

Támad az influenza! Hamarosan ide ér!

Küszöbön az influenzajárvány - hangzott el a Nap-keltében. Dr. Szolnoki István az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese azt mondta: már Nyugat Európa országaiban mindenütt felütötte a fejét az influenza, és nemsokára Magyarországra is megérkezik.

2009.01.16 13:18hirado.hu

Az influenzaszezon októbertől májusig tart , ebben az időszakban egy influenza figyelőszolgálat működik, ahová az adatok egy részét a háziorvosok szolgáltatják, akik jelentik, hogy egy hét alatt hány influenzás kereste fel őket. 

Az idei szezonban az ingyenesen kapható influenzaoltás mind elfogyott, a térítéses vakcinák még kaphatók a gyógyszertárakban, melyek ára 1000-1200 forint. A védettséghez 10-14 nap szükséges, még most sem késő beadni a védőoltást- hangozott el a Nap-keltében. 

Egyébként az oltóanyag mind három komponensét most megváltoztatták, dr. Szolnoki István szerint, akik beoltatták magukat, azok most nagy valószínűséggel, megússzák a járványt. Szakemberek szerint az idei vírus sokkal súlyosabb lefolyású, mint a korábbiak, ezért veszélyes. A figyelőszolgálathoz beérkezett adatok szerint január első két hetében már emelkedett a regisztrált betegszám, de még nem beszélhetünk járványról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.