Van oiltóanyag

Sikeres az influenza elleni idei védőoltási kampány

Sikeres volt az influenza elleni idei védőoltási kampány, az ingyenesen adható oltást javarészt beadták, a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozóknak azonban az állam mindenképpen biztosítja az oltóanyagot - mondta Falus Ferenc országos tiszti főorvos.

2008.11.13 14:59MTI

Az állam minden évben megvásárol 1,3 millió adag ingyenes védőoltást, a legtöbbet ebből 2004-ben használtak fel, akkor 1.159.579 ember kapott oltást, ami 89,2 százalékos felhasználási arányt jelent - ismertette Falus Ferenc. A szakember hozzátette: oltóanyag van, a patikában nyolcféle védőoltás kapható, és a patikai forgalmat is folyamatosan figyeli a tisztiorvosi szolgálat.

Falus Ferenc közölte: az influenzavírust még nem mutatták ki magyar betegekben, járvány nincs, és felhívta a figyelmet arra, hogy még érdemes kérni az oltást, mivel a védettség 10-14 nap alatt alakul ki. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal célja, hogy az ország lakosságának csaknem húsz százaléka oltott legyen influenza vírus ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.