A GlaxoSmithKline cáfol

Az influenza elleni védőoltásuk nem tartalmaz higanyt

Az idei szezonban (2008-2009) forgalomba kerülő GSK influenza elleni vakcina a WHO javaslatának megfelelően nem tartalmaz konzerválószerként tiomerzált (szerves higanyvegyületet)."

2008.10.22 18:26ma.hu

"A GlaxoSmithKline influenza elleni vakcinája a világ 76 országában, így hazánkban is, több mint 15 éve (1992 óta) elérhető. Jól tolerálható és megfelelő hatékonyságú bármely korosztály számára (féléves kortól), beleértve az idősebb, 60 év feletti korosztályt is. 

Magyarországon az elmúlt években több tízezer állampolgárt oltottak be a GSK influenza elleni védőoltásával. Az idei szezonban (2008-2009) forgalomba kerülő GSK influenza elleni vakcina a WHO javaslatának megfelelően nem tartalmaz konzerválószerként tiomerzált (szerves higanyvegyületet). 

Az utóbbi időben sokat fejlődött az influenza elleni vakcinák gyártási technológiája. A teljes sejtes vakcinát, - ami az elölt vírus egészét tartalmazza – egyre inkább felváltja a második generációs ún. split (hasított) vakcina, mint amilyen a GSK influenza elleni védőoltása is. A split vakcinában nincs benne a teljes vírus, a vírusnak csak azon részét tartalmazza, amely a védelmet biztosító immunválaszt kiváltja. 

Ennek a vakcinának az az előnye, hogy magasabb fokban tisztított, megfelelő kisgyermekek oltására is, és nagyon ritka az oltási szövődmény kialakulása. 

Az influenza oltóanyagok élő vírust nem tartalmaznak, így influenza megbetegedést nem okozhatnak."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.