Tanuljunk meg rendesen lélegzeni!

A hátfájást, a bélproblémákat, a görcsöket a helytelen légzés is okozhatja!

Ki gondolná, hogy a helytelen légzés megannyi problémát okozhat: migrént, kimerültséget, krónikus bronchitist, asztmát, hátfájást, magas vérnyomást vagy bélpanaszokat?

2008.12.02 07:36ideal.hu

A szívdobogáson kívül aligha van még olyan fontos életfunkció, mint a légzés. Percenként átlagban 15-ször lélegzünk ki és be. A légzés természetes folyamat, anélkül is működik, hogy tennénk valamit érte. De nem mindig lélegzünk helyesen - ennek egyik oka az, hogy légzésünket nagyban befolyásolja lelkiállapotunk. Ha megijedünk, hirtelen "eláll" a lélegzetünk, ha izgatottak vagyunk, félünk, vagy mérgesek vagyunk, gyorsabban vesszük a levegőt. Ha rosszkedvűek vagyunk, nem lélegzünk elég mélyeket. Ha ez az állapot sokáig tart, csökken a teljesítőképességünk. Ilyenkor lépnek fel a testi panaszok is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.