Táplálkozás

Jó hír: a nassolás meghosszabbíthatja az életét!

Persze, nem mindegy, hogy miből és mennyit csipeget.

2016.12.06 11:10próba
Fotó: Thinkstock Photos

Egy friss kutatás szerint azok, akik naponta legalább 20 gramm mogyorót fogyasztanak, kevésbé hajlamosak az olyan életveszélyes betegségekre, mint a rák és a szívbetegségek.

A BMC Medicine-ben megjelent tanulmány szerint ráadásul nem csak a mogyoró, hanem a dió, a földimogyoró és a pekándió csipegetése is egészséges; ezek a nassok 30 százalékkal csökkenthetik a koszorúér-betegségek és 15 százalékkal a rák kialakulását.

A kutatók szerint azok közül, akik rendszeresen esznek dió- és mogyoróféléket, 22 százalékkal kevesebben halnak meg idő előtt. Mi több, valószínű, hogy a jóféle magok élvezete a légúti betegségekre és a cukorbetegségre való hajlamot is csökkenti - igaz, ezt a felfedezést még további vizsgálatokkal is alá kellene támasztani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.