Egészség

Évi 200-300 új HIV-fertőzést diagnosztizálnak Magyarországon

Nem csökken, de nem is növekszik a fertőzések száma Magyarországon.

2016.12.01 15:16MTI

Magyarországon az elmúlt években rendre 200-300 új HIV fertőzést diagnosztizáltak - jelentette ki az AIDS-betegeket segélyező PLUSS Alapítvány kuratóriumának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az AIDS világnapja alkalmából tartott szakmai nyílt nap után Szlávik János - aki az Egyesített Szent László és Szent Imre Kórház infektológiai osztályának főorvosa is egyben - hangsúlyozta: évről évre nem csökken, de nem is gyarapszik az újonnan felfedezett HIV-fertőzöttek száma.

A mai modern gyógyszerek használata már tünetmentességet biztosít, vagyis mivel a HIV-fertőzötteknél nem alakul ki az AIDS és nem halnak meg, folyamatosan bővül a kezelésre szorulók száma - tette hozzá a főorvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.