Táplálkozás
Jó hír: a nassolás meghosszabbíthatja az életét!
Persze, nem mindegy, hogy miből és mennyit csipeget.
2016.12.06 11:10próbaEgy friss kutatás szerint azok, akik naponta legalább 20 gramm mogyorót fogyasztanak, kevésbé hajlamosak az olyan életveszélyes betegségekre, mint a rák és a szívbetegségek.
A BMC Medicine-ben megjelent tanulmány szerint ráadásul nem csak a mogyoró, hanem a dió, a földimogyoró és a pekándió csipegetése is egészséges; ezek a nassok 30 százalékkal csökkenthetik a koszorúér-betegségek és 15 százalékkal a rák kialakulását.
A kutatók szerint azok közül, akik rendszeresen esznek dió- és mogyoróféléket, 22 százalékkal kevesebben halnak meg idő előtt. Mi több, valószínű, hogy a jóféle magok élvezete a légúti betegségekre és a cukorbetegségre való hajlamot is csökkenti - igaz, ezt a felfedezést még további vizsgálatokkal is alá kellene támasztani.