Ellátás

Budapesten rendezik meg a nemzetközi antropozófus fogászati kongresszust

Aharmadik alkalommal meghirdetett, négynapos rendezvényre tizenöt ország fogorvos, orvos és terapeuta szakembereit várják.

2016.10.12 23:30MTI
hirdetés

Az antropozófus orvoslás százéves múltra visszatekintő, európai gyökerű integratív gyógyító eljárás, amely nem megy szembe a nyugati orvoslással, hanem azt kiegészítve, egyfajta holisztikus szemléletmódot visz a gyógyításba - mondta Papp Huba fogszakorvos, a kongresszus főszervezője az MTI-nek.

Rudolf Steiner osztrák polihisztor, filozófus nevéhez kötődik az antropozófia tudománya, amely az élet számos területén megjelenik, hiszen például a Waldorf-iskola vagy az organikus építészet is az antropozófia szemléletén alapszik - közölte a szakember.

Kiemelte, az antropozófus fogorvos a hagyományos fogászati eljárásokon, terápiákon túl további tudományos megalapozottságú eljárásokkal egészíti ki a kezelést.

A kongresszus célja az is, hogy ismertessék az antropozófus gyógyítói szemléletet és eljárásokat a magyar szakemberek számára.

A rendezvényen a többi között előadás hangzik el a tejfogak vadgesztenyeoldattal történő kezeléséről, ami bizonyítottan lassítja, akár meg is állítja a tejfogak szuvasodását. Előadást hallhatnak a résztvevők a gyógyeuritmiával való fogszabályozás témakörében is, ez a speciális módszer egy olyan mozgássort alkalmaz, amellyel fizikai fogszabályzó nélkül lehet a fogak pozíciójára hatni. A módszert 8-14 éves gyerekeknél lehet alkalmazni, és ebből a kongresszuson gyakorlati bemutatót is tartanak.

Lesz antropozófus gyógyszerészeti előadás, de bemutatják azt is, hogyan lehet a beszéddel hatni a fogak helyzetére. Ezenkívül a fogágy, a fogínybetegségek antropozófus kezeléséről is lesz szó a kongresszuson.

Papp Huba hangsúlyozta, az antropozófus módszerek természetesen nem helyettesítik a rendszeres és mindennapos fogápolást, azonban a hagyományos orvoslás mellett, azt kiegészítve hatékonyan működnek.

A fogszakorvos hozzátette, a budapesti kongresszus anyagát szeretnék megjelentetni. Magyarországon hét éve indult el az általános antropozófus orvosképzés, amit a Pécsi Tudományegyetem akkreditált. Jelenleg negyven vizsgázott antropozófus orvos működik, közülük öten fogorvosok, ami a négyezres magyarországi fogorvosi létszámhoz képest elenyésző - jelezte a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.