Fogászati betegeket kezeltek

Kuruzslás miatt indult eljárás két ember ellen Nagykanizsán

Kuruzslás miatt büntetőeljárás indult két ember ellen, akik szakorvosi végzettség nélkül kezeltek fogászati betegeket másfél éven át Nagykanizsán.

2012.10.25 15:32MTI

Farsang Boglárka elmondta: egy betéti társaság rendelőjében tavaly április óta nem volt fogorvos, azóta az ott dolgozó asszisztens és fogtechnikus kezelte a pácienseket.
   
Az esetre azt követően derült fény, hogy egy betegnek szövődményei keletkeztek a kezelések után, s mivel felvetődött annak gyanúja, hogy nem is orvos látta őt el, rendőrségi feljelentést tett.

A beteget előzőleg több alkalommal is fogadták a betéti társaság Hevesi utcai rendelőjében, de a szövődmények jelentkezése után vált számára gyanússá, hogy nem is fogorvos kezelte. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy 2011 áprilisa óta valóban nem volt orvos a rendelőben, a pácienseket az addigi asszisztens és a fogtechnikus látta el - közölte az osztályvezető.
    A fogtechnikus férfit és a fogászati asszisztensnőt - apát és lányát - szerdán gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondták, hogy az elmúlt időszakban 50-100 fogászati beteget kezeltek. A rendőrök kuruzslás miatt büntetőeljárást indítottak ellenük.
    Farsang Boglárka hozzátette: a rendőrség várja azoknak a pácienseknek a jelentkezését, akik a Hevesi utcai klinikán jártak az elmúlt másfél évben. Hangsúlyozta azonban azt is, hogy a rendelőt üzemeltető betéti társaságnak egy Nagykanizsához közeli településen is van fogászati rendelője, ott szabályszerűen egy alkalmazott fogorvos látta el a betegeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.