Csak időnként villantsa fel a vadmacska körmöket!

A nők a szerelemre voksolnak - de mi a helyzet a férfiakkal?

Azt tudjuk, hogy a nők nagyobb hányada a szerelmet a szex elé helyezi, és hogy egy szerelmi kapcsolatot többre tartanak, mint egy szexuális kapcsolatot.

2010.07.28 17:43

Egy friss felmérés szerint a férfiak többre értékelik a harmonikus családi életet, mint az izgalmas szexet. Azok a férfiak, akik azt állítják, hogy fontosabb nekik a jó kapcsolat, mint a jó szex, most számokkal támaszthatják alá érveiket.

Huszonnyolcezer véletlenszerűen kiválasztott férfival készítettek telefoninterjút a szexről és az életről az Egyesült Államokban, Angliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Mexikóban és Brazíliában. Az eredmény azt mutatta, hogy a férfiak a férfiasságuk értékelésének tekintetében többre tartják, ha becsületes embernek ítéli meg őket a társadalom, és jó véleménnyel vannak róluk a barátaik, mint ha sok barátnőjük és változatos nemi életük van.

Amikor az életminőséget kellett osztályozniuk, egyharmaduk válaszolta azt, hogy a jó egészség a legfontosabb, ezt követte a harmonikus családi élet (ezt huszonhat százalékuk helyezte előtérbe), majd a sorban a jó párkapcsolat következett (tizenkilenc százalék). Mindösszesen két százalék válaszolta azt, hogy a szexuális élet minősége a legfontosabb.

Ha hihetünk a tanulmánynak jobb, ha elsősorban a törődő és gondoskodó feleség mintaképéhez közelítünk hosszú távon, akihez egy fárasztó nap után szívesen hazatér a férfi, és csak időnként villantjuk fel vadmacska körmeinket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.