Technika elsajátításával engyensúlyt teremthetünk

Tantra a szerelem művészete

A tantra tanításával a szex egy szép álommá válik, amelyből nem akarunk felébredni. A technika elsajátításával megteremthetjük a férfi és női energiák közötti egyensúlyt, a tökéletes harmóniát.

2008.09.24 09:35ma.hu

A tantra jelentése felszabadulás, ami jelen esetben a tudatunk kiteljesítését foglalja magába. A tantra segítségével képessé válhatunk átalakítani a szexuális energiát, ami segíti megnyitni a tudatunk és rátalálhatunk felsőbbrendű énünkre. 

A tantra segít megteremteni a férfi és női energiák között az egyensúlyt, amivel tökéletes harmóniát alakíthatunk ki és élhetünk meg partnerünkkel. A tantra tanítása arról szól, hogy a szexuális együttlétet egyfajta mentális síkra vetítse, amely segítségével a testhőmérsékletet, a pulzust és más testfunkciókat folyamatos kontroll alatt tarthatjuk. Ezen képességgel az orgazmus által megélt fizikai folyamatok egy átjárót biztosíthatnak egy magasabb energetikai síkra, ahová eljutva nem csak fizikailag egyesülhetünk partnerünkkel. 

A tantra tanítása szerint az orgazmus a találkozás kezdete, melyet kiteljesíthetünk a teljes gyönyörré, amikor partnerünkkel a másik síkon is egyesülünk. Időszámításunk után 700 körül már egész Ázsiában ismerték és gyakorolták a tantrát és nagyon népszerűnek számított a keleti világban. Vonzereje abból adódott, hogy minden ember számára elérhető volt, azonban mégsem tudta mindenki gyakorolni, hiszen sok vallás szerint erkölcstelen az emberek szexuális érintkezése gyönyörszerzés céljából. Sokak számára tűnhet túl misztikusnak a tantra, azonban gyakorlása valóban jót tehet a szexualitásnak. 

Rengeteg ember küzd napjainkban szexuális problémákkal, melynek hátterében legtöbbször a rohanó világ és a stressz az oka. Az emberek nagy többsége még a szexuális aktus közben sem tud lazítani és nem tudja kizárni a gondolatokat a fejéből, márpedig szex közben arra gondolni, hogy miből fizetjük ki a gyerek tandíját, vagy hogy törlesszük a ház adósságait nem túl egészséges. A tantra által megtanulhatunk összpontosítani önmagunkra és kizárhatjuk a világot a hálószobából. Amennyiben lekezdjük gyakorolni a tantra által előírt légző gyakorlatokat és használjuk a mozdulatokat és pózokat, úgy könnyebben ellazulhatunk és ráhangolódhatunk partnerünkre és az együttlétre, úgy hogy a nyüzsgő világot kizárjuk a hálószobából. A tantra ezenkívül megtanít kezelni a szexuális problémákat, mint a korai orgazmus, vagy éppen orgazmus képtelenség, segít szinten tartani a test energiáját, képessé válhatunk általa az öngyógyításra, lelkileg felpezsdít és képessé tesz feléleszteni a szexuális vágyat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.