Jön a nagy roham

Erre számítson, ha a hétvégére hagyja a karácsonyi bevásárlást

Már hétköznaponként is tele vannak az élelmiszerüzletek, de az igazán nagy rohamot hétvégére várják.

2015.12.18 15:44ma.hu
freedigitalphotos.net/Naito 8

Egy hét sincs karácsonyig, így már érezhető a megnövekedett forgalom az üzletekben. Hétköznaponként is tele vannak az élelmiszerboltok és sokan megfordulnak a vásárcsarnokokban is. A slágertermék a hal, de a húsoknál is sokan állnak sorban. Készülnek az éttermek is.

Az M1 Híradóban bemutatott egyik fővárosi halászcsárda konyhájában már most előre dolgoznak. Egyre többen döntenek ugyanis úgy, hogy étteremből szerzik be a karácsonyi menüt, ezért több ezer adag halászlével készülnek. Kétszer fognak telefőzni egy 1500 literes bográcsot. Ebből akár hatezer adag is kijöhet – magyarázta Frank Sándor mesterszakács.

Hosszú listával érkezők a boltokban

Sokan vannak, akik viszont még csak most kezdik el beszerezni az alapanyagokat. A vásárlók egyre inkább a frissebb és egészségesebb ételeket keresik. A budapesti nagycsarnokban ugyanakkor a húspultoknál van a legnagyobb sor.

Az ünnepi forgalom már érezhető az élelmiszerüzletekben is. Többen hosszú listával a kezükben érkeznek, de sokaknak már csak néhány hozzávaló hiányzik az ünnepi menühöz.

Hatalmas roham lehet hétvégén az üzletekben

Az üzletekben hétvégére várják a legnagyobb rohamot. Eddig "a tartós élelmiszereket, a sütés kellékeit, szaloncukrot keresték a vásárlók. Hétvégétől már a friss termékek is előtérbe kerülnek, így azokból is nagy forgalomra számítunk. Az elmondható, hogy az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest jobban állunk, magasabb forgalmat regisztráltunk" – nyilatkozta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

A karácsony egyik slágerterméke a szaloncukor. A magyar édességgyártók szövetségének titkára azt mondja: becsléseik szerint ötezer tonnát fogyasztunk belőle egy szezon alatt. De nem mindegy, hogy milyet és hol vásárolunk.

"Aki jó minőségű szaloncukrot akar, annak azt javaslom, hogy inkább fizessen egy kicsit többet, de ne kelljen kidobni a szaloncukrot. Ne aluljáróban, ne kínai piacon vásároljon, hanem rendes kereskedelmi helyeken, keresse a valódi ét- vagy tejcsokoládé bevonatú és valódi beltartalmú termékeket" – mondta Benke Anna, a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.