Programajánló

Karácsonyi koncert nagyszülőknek és unokáiknak Budapesten

A koncerten a népszerű opera, operett és örökzöld melódiák mellett a legismertebb karácsonyi dallamok is felcsendülnek.

2015.12.19 00:32MTI

Idén is megrendezik az Idősek Tanácsa pártfogásával a Karácsony! című jótékonysági koncertet hétfőn a Budapest Kongresszusi Központban, a rendezvényre az idősebb korosztály tagjai díjmentes belépőjegyet igényelhetnek és unokáikat is magukkal vihetik.

A koncerten a népszerű opera, operett és örökzöld melódiák mellett a legismertebb karácsonyi dallamok is felcsendülnek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A jótékonysági esten fellép Edward Parks, a New York-i Metropolitan Opera baritonja; Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház művésze és Lázin Beatrix, a Győri Nemzeti Színház primadonnája. A rendezvényen közreműködik a Marczibányi téri Kodály Iskola gyermekkara Őri Csilla vezetésével. A MÁV Szimfonikus Zenekart Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester dirigálja.

A koncert ötletadója Iván László orvosprofesszor, védnöke Németh Lászlóné pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, valamint Novák Katalin családügyi államtitkár. Az eseményt azzal a céllal kezdeményezték, hogy gazdagabbá tegyék a karácsonyi ünnepeket és erősítsék a generációk közti összetírtozást.

Az érintett korosztályhoz tartozók az ismert budapesti nyugdíjas szervezeteknél díjmentes belépőjegyeket igényelhetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.