Köszönet az égieknek

1977 óta nem volt ilyen misztikus Karácsonyunk

Sejtelmes karácsony éjjelre tekintünk előre - közvilágítás nélkül is látni fog éjjel, és nagykabátra sem lesz szüksége, ha netán éjjelimisére menne.

2015.12.18 06:58ma.hu

38 éve, 1977 óta nem esett a telihold Karácsonyra, így az idei ünnep igazán különlegesnek ígérkezik, bár leginkább már az megy csodaszámba, ha hó esik. Sajnos, idén sem fog. Mindenesetre, a közvélekedés szerint a Hold hatással van az emberre mint fiziológiai lényre, sokan panaszkodnak például álmatlanságra telihold környékén.

Egyébként a telihold esetében 19 éves ismétlődéseket figyeltek meg, mindazonáltal 19 évvel ezelőtt kimaradt egy ilyen periódus. Jó hír, hogy a következőre nem kell ismét 38 évet várni, ugyanis az előrejelzések szerint újra visszatér a Hold is a régi kerékvágásba, a következő karácsonyi telihold 2034-ben, 2053-ban és 2072-ben lesz.

MTI Fotó: Komka Péter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.