36 emberéletet követelt a betegség

Véget ért a MERS-járvány Dél-Koreában

Az első megbetegedést május 20-án regisztrálták az ázsiai országban, a kórt vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be.

2015.07.28 10:12MTI

Dél-Koreában kedden véget ért MERS-járvány (közel-keleti légúti szindróma), amely harminchat emberéletet követelt - jelentette be kedden Hvang Kjo Ahn miniszterelnök. Az első megbetegedést május 20-án regisztrálták az országban. A kórt vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be. Azóta száznyolcvanhat betegnél mutatták ki a betegséget, ez a szám nem növekedett az elmúlt 23 napban. Az utolsó személyt, akinél gyanították a fertőzést hétfőn engedték ki az egészségügyi zárlat alá helyezett otthonából.

A kormányfő hangsúlyozta, a kormány és az egészségügyi szakértők különböző körülményeket mérlegelve arra megállapításra jutottak, hogy az embereknek már nem kell tartaniuk újabb megbetegedéstől. A politikus egyben bocsánatot kért a lakosságtól, amiért a hatóságok lassan reagáltak a történtekre és nem tudták idejekorán megfékezni a kór terjedését. A járvány hivatalos befejeződése várhatóan augusztus végén lesz, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szabályai szerint lejár a lappangási idő kétszerese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.