Három új fertőzöttet is regisztráltak

MERS-járvány: újabb két halott Dél-Koreában

A két újabb esettel a május végén kitört járvány halálos áldozatainak száma 27-re, míg az ismert fertőzötteké 169-re nőtt Dél-Koreában.

2015.06.22 09:59MTI

Két újabb halálos áldozatot szedett a MERS-járvány Dél-Koreában, és három új fertőzöttet regisztráltak az országban hétfőn - közölte a szöuli egészségügyi és népjóléti minisztérium. Miután a betegség az utóbbi napokban Thaiföldön is megjelent, a szomszédos Malajziában megszigorították az országba belépők egészségügyi ellenőrzését.

A két újabb esettel a május végén kitört járvány halálos áldozatainak száma 27-re, míg az ismert fertőzötteké 169-re nőtt Dél-Koreában.

Az egyik halálos áldozat egy 97 éves rákos férfi volt. A minisztérium szerint a halálos áldozatok több mint 90 százaléka idős, illetve más egészségügyi problémával küzdő ember volt, akinek állapotát tovább rontotta a MERS. A három új betegről már eddig is feltételezték, hogy elkapta a koronavírust, miután kapcsolatba került más fertőzöttekkel. Eddig 50 beteget engedtek ki a kórházból teljes felépülést követően Dél-Koreában. A kelet-ázsiai országban hétfői adatok szerint továbbra is több mint 3800 feltételezett fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt a járvány miatt.

A malajziai hatóságok már korábban elkezdték mérni a repülőtereken az országba belépők testhőmérsékletét, és mivel a betegség a napokban megjelent a szomszédos Thaiföldön, megszigorították az óvintézkedéseket, minden határátkelőn ellenőrzik a belépőket, valamint mindenkit figyelmeztetnek, hogy hogyan védekezhet a vírussal való megfertőződés ellen. A két országnak 650 kilométer hosszú közös szárazföldi határa van. Malajziában még nem regisztráltak MERS-beteget.

A közel-keleti légzőszervi tünetegyüttest (MERS) okozó koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzést okoz, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé agresszívan terjed. A dél-koreai esetek eddig csaknem 16 százalékában halált okozó kór ellen egyelőre nincs védőoltás vagy bevált gyógymód.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.