Benézte

Jim Carrey bocsánatot kért a twitteres bejegyzése miatt

Jim Carrey bocsánatot kért, amiért egy autista gyerek képét osztotta meg a Twitteren. A fotóval azt akarta jelezni, hogy a mérgező védőoltások autizmust okoznak.

2015.07.04 19:24MTI

„Elsősorban a családtól és másoktól is bocsánatot szeretnék kérni, hogy engedély nélkül posztoltam ki a fotót a gyermekükről. Nem az volt a célom, hogy fájdalmat okozzak nekik” – írta a színész a Twitteren. A gyermek egyik nagynénje már korábban is kifejezte nemtetszését Carrey felé a fotó láttán. „Undorító és felfordul tőle a gyomrom. Alex már azelőtt is ilyen volt, hogy megkapta volna az oltást” – írta a nagynéni a gyerekkel kapcsolatban az Instagramon.

Carrey twitteres nyilatkozatának apropóját a kaliforniai kormányzó kötelező védőoltásokkal kapcsolatos határozata adta. „A kormányzó igent mondott a gyerekek higany és alumínium mérgezésére. Ezt kapitalista fasisztát meg kell állítani.” A humorista hangsúlyozta, hogy nem összességében a védőoltásokat ellenzi, hanem bizonyos olyan anyagokat, amelyeket tartalmaznak. „Tiomerzál- és higanyellenes és nem védőoltásellenes vagyok. Még mindig vannak olyan vakcinák, amikben ilyen anyagok vannak.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.