Meleg pár + béranya

Négy szülőjük van az izraeli "féltestvér ikreknek"

Egy meleg pár mindkét tagjának spermájával külön-külön megtermékenyítették egy donor petesejtjeit, majd egy béranya hordta ki az ily módon megfogant ikreket, két apuka biológiai féltestvér-kisfiait.

2015.04.14 19:02MTI
hirdetés

Négy szülője van a hét végén született izraeli "féltestvér ikreknek" - értesült a Jediót Ahronót című újság honlapja, a Ynet.

Egy meleg pár mindkét tagjának spermájával külön-külön megtermékenyítették egy donor petesejtjeit, majd egy béranya hordta ki az ily módon megfogant ikreket, két apuka biológiai féltestvér-kisfiait.

"Nem ismerek még egy ilyen esetet. Tervezett ikrekről van szó, akiknek apja a pár két tagja. Biológiai anyjuk közös, de egy másik nő hozta őket a világra, és így négy szülőjük van" - hangsúlyozta orvosuk, Ilia Bar.

Az Izraelben élő, harmincas éveikben járó édesapák külön-külön lombikban fejlődő embriói közül megfoganásuk ötödik napján - a méhen kívül lehetséges fejlődés legvégső időszakában - csak a legegészségesebbnek tűnőt választották ki, és ültették a jövendő anya méhébe.

Az orvosok semmiképpen sem akartak kettőnél több embriót beültetni, mert tartottak egy többszörös ikerterhesség kockázataitól, és ezért biztosra mentek. Mindkét apától csak egy fejlődésnek indult magzatot választottak, és szerencsére az önként vállalkozó nő sikeresen kihordta mindkét embriót, életet adva a féltestvér ikreknek.

A Ynet cikkéből kiderült, hogy nemcsak fogantatásuk, neveltetésük is különleges lesz, mert a terhességet donor petesejtből vállaló hölgy és a meleg pár együtt fogják felnevelni a kisfiúkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.