A testzsírt is mérni kell

Nem elég a normális testtömegindex!

Akinek a testtömegindexe (BMI) a normális tartományba esik (18,5 és 20 közé), védett a kövérséggel kapcsolatos betegségekkel szemben. Ha azonban a testzsírszázaléka több, mint 30%, az már egészségtelen.

2008.09.25 15:19ideal.hu

Ez azért lehetséges, mert a BMI csak a magasság és a súly közötti arányt méri, de nem tesz különbséget izom és háj között. Még a sovány nőket is veszélyeztetik az anyagcserezavarok, amik diabeteshez vagy szívbetegségekhez vezethetnek. 

Ezért fontos, hogy a testtömegindexen kívül a nők a testzsírszázalékot is mérjék. Ezt a vizsgálatot a legtöbb edzőteremben el tudják végezni. Ha ez a szám nagyobb, mint 30, akkor irány az edzőterem: zsírégető és izomtömeg-növelő gyakorlatokkal csökkenthetjük a betegségek kockázatát!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.