Sokkal könnyebb lefogyni, mint hinnénk!

7 tipp a garantált fogyáshoz

Jó hír: sokkal könnyebb lefogyni, mint azt eddig hittük! Még a kalóriát sem kell számolni - állítják a szakemberek. Csupán annyi a lényeg, hogy a táplálékunk zsírtartalmát fokozatosan csökkentsük. Ez a trükk segíthet nekünk abban, hogy egy kínkeserves diéta nélkül is olyan alakunk legyen, amiről mindig is álmodtunk...

2008.07.30 18:42ideal.hu

Amerikában készült összehasonlító tanulmányok egyértelműen bebizonyították: az idegtépő kalóriaszámolgatást nyugodtan elfelejthetjük. Azt sem kell tudnunk, hogy az adott élelmiszerben mennyi a szénhidrát és a fehérje. A mindent eldöntő anyag ugyanis a zsír. Ha nyomon tudjuk követni, hogy a napi táplálékunk mennyi zsírt tartalmaz, s ezt tudjuk csökkenteni, akkor gyorsan eljuthatunk az ideális testalkathoz.

A tudósok 7 szabályt határoztak meg. Akik ezt betartják, jogosan számíthatnak arra, hogy valóban lefogynak!

1. Maximum 1/3 legyen a zsiradék!

Az elfogyasztott napi zsírmennyiség a bevitt kalória maximum 1/3-át teheti ki. Ez azt jelenti, hogy ha egy nap 2100 kalóriát fogyasztunk, akkor maximum 70 g zsírt vihetünk a szervezetünkbe.

2. Telített zsírsavak nélkül

Korlátozzuk a főleg állati eredetű táplálékban előforduló telített zsírsavak bevitelét! Nem csak a koleszterinszintet növelik - így a szívinfarktus veszélyét is egyben -, hanem ezek a zsírsavak okoznak leginkább túlsúlyt is. (Ellentétben a telítetlen zsírsavakkal, melyek például az olíva-, bogáncs-, napraforgó- és kukoricacsíra-olajban találhatók.)

3. Kételkedjünk!

Ne bízzunk meg abban a feliratban, hogy "zsírszegény"! Ezek az élelmiszerek valóban kevesebb zsírt tartalmaznak, de ez még közel sem jelenti azt, hogy keveset vagy egyáltalán nem tartalmaznak zsírt.

4. Csak otthon

A fogyókúra ideje alatt lehetőség szerint kerüljük az éttermeket és gyorséttermeket! Az ilyen helyeken sok zsírt használnak, mert az sok ízetlen ételt is képes ízletessé varázsolni.

5. Jobb kerülni


Csak nagyon ritkán egyen készételeket vagy fagyasztott ételeket! A legtöbb ilyen ételen nincs feltüntetve, hogy mennyi a zsírtartalma, ezért inkább kerülje őket!

6. Édességtilalom


Mondjunk le az édességekről, bonbonokról, süteményekről, gumicukorról, limonádéról és kóláról! Némelyiknek ugyan csekély a zsírtartalma, ám rengeteg cukrot tartalmaznak, s ezt a túlsúlyos szervezet pillanatok alatt zsírrá alakítja!

7. Mozogjunk!

A fogyás alapképlete: több kalóriát kell leadnunk, mint amennyit beviszünk a szervezetünkbe. Ennek elérésére legegyszerűbb, ha rendszeresen kitartást igénylő sportnak hódolunk: úszunk, futunk-kocogunk, kerékpározunk stb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.