Tragédia

Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött várandós nő Szerbiában

Egyelőre nincs járvány, és jelenleg nincs más súlyos influenzafertőzött sem a belgrádi klinikákon, akik viszont az utóbbi időben kezelésre szorultak, nagyon súlyos tünetekkel érkeztek.

2015.03.05 17:12MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

H1N1 vírus, más néven sertésinfluenza okozta egy 33 éves várandós nő halálát Belgrádban - számolt be internetes oldalán a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) csütörtökön.

A nő szerdán hunyt el, a halál okát laboratóriumi vizsgálattal állapították meg - mondta a beteget kezelő klinika szóvivője.

Mijomir Pelemis, a fertőző betegségeket vizsgáló belgrádi klinika igazgatója az esettel kapcsolatban elmondta a Politika című napilapnak: az első tünetek megjelenése és a beteg halála között egy hét telt el.

Hozzátette: egyelőre nincs járvány, és jelenleg nincs más súlyos influenzafertőzött sem a belgrádi klinikákon, akik viszont az utóbbi időben kezelésre szorultak, nagyon súlyos tünetekkel érkeztek. Szerinte ez is jól bizonyítja, hogy Szerbiában nagyon kevesen oltatják be magukat influenza ellen. Emlékeztetett arra is, hogy a várandósok, a gyerekek és a krónikus betegek fokozott veszélynek vannak kitéve, és kizárólag az oltás nyújt megfelelő védelmet.

Ez az influenza második halálos áldozata ebben az időszakban, egy héttel ezelőtt egy férfi halt meg szintén Belgrádban.

A sertésinfluenza 2009-ben okozott világjárványt, amelynek több ezer halálos áldozata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.