Az első halálos áldozat

Meghalt a szegedi H1N1-es beteg

Ő az idei influenzaszezon első halálos áldozata.

2015.02.26 10:31ma.hu

Bár a klinikáról egyelőre nem erősítették meg, a Facebookon felesége bejelentette ismerőseinek: február 22-én hajnalban meghalt a H1N1 fertőzéssel Szegeden kezelt férfi.

Ő az idei influenzaszezon első halálos áldozata - írja a Délmagyar.hu.

A lap úgy tudja, hogy krónikus betegsége volt, ez gyengítette az immunrendszerét, ezért volt súlyos lefolyású a betegsége. A középkorú beteget február 7-e óta kezelték a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében.

Saját lábán ment két nappal korábban orvoshoz, állapota azonban gyorsan leromlott. A Délmagyar.hu szerint tüdőgyulladása volt.

Megerősített hír

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja megerősítette a ma.hu szerkesztőségének a hírt, miszerint 2015. február 22-én elhunyt egy középkorú férfi, aki súlyos alapbetegségei mellett H1N1 vírussal is fertőződött. Az influenza súlyos, járványos betegség, ami komoly szövődményeket idézhet elő. A korszerű és szakszerű terápia ellenére, sajnálatos módon, a beteg halálához is vezethet. Az előző évek kisebb-nagyobb influenzajárványaival összehasonlítva a jelen állapotot, a betegség lefolyásában és annak kimenetelében nem látni különbséget. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az influenzajárvány kapcsán minden szükséges óvintézkedést megtett és megtesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.