Miből tudjuk, hogy megcsaltak?

5 árulkodó jel, hogy párod hűtlenkedik

Kevés olyan szerencsés kapcsolat van napjainkban, ahol soha nem jelent gondot a féltékenység, de vajon honnan lehetsz biztos abban, hogy féltékenységedre komoly ok van?

2008.09.22 09:09ma.hu

Sok nő és vélhetően sok férfi bármit megadna azért, hogy biztos lehessen abban, hogy partnere hűséges, de sajnos olyan teszt nem létezik, ami erre teljes bizonysággal választ ad. Még senki nem találta fel a hűtlenségi tesztet, vagy szondát amivel partneredet le tudnád ellenőrizni minden hosszúra nyúlt munkanap után, hogy valóban igazat beszél-e. Azoknak, akik gyakran küzdenek a zöld szemű szörnnyel adunk pár tippet, hogy mik azok a jelek, amelyekből gyaníthatod, hogy valami kizökkent a megszokott kerékvágásból. 

Amennyiben több jel is passzol jelenlegi kapcsolatodban, úgy érdemes egy mélyebb beszélgetést kezdeményezned kedveseddel. Bármilyen hihetetlennek tűnik a hűtlenségnek a jeleit nem fizikai síkon fogod megtalálni. Sok nő rúzsfoltos ing után kutat, vagy kabátzsebbe felejtett cetli után, esetleg a telefonba felejtett SMS után. Természetesen ez is egy módja, hogy kiderítsd valós-e a gyanú, de ezekre, a bizonyítékokra mindig lesz magyarázat, ha kedvesed kellően leleményes. A legárulkodóbb jel, hogy nem csak te vagy a képben, ha jelleme, hangulata és viselkedési szokásai alapvetően megváltoznak. 

Amennyiben elkezd egyik pillanatról a másikra hangulatemberré válni. A rosszkedve és frusztrációja nem múlik, amikor végre veled tölthetne el egy kis időt. Amennyiben a hétvégéitek és szabadnapjaitok feszültté válnak, mert már nem találja melletted a helyét. Ezek a tünetek jellemzőek, ha a másik nővel elkezdett kapcsolat sokkal izgalmasabb számára és a feszültséget az okozza, hogy veled kell időt eltöltenie, holott szívesebben lenne az új kapcsolatában. 

A másik jel lehet, hogy alapvetően megváltozik a jelleme. Elkezd teljesen új illatot használni, holott tudja, hogy amit eddig használt az a te kedvenced. Új ruhákat vásárol magának és más zenei ízléssel, kezd el rendelkezni. Ezzel párhuzamosan egyre csökken a kettőtök közötti kommunikáció és lassan kirekesztettnek érzed magad az életéből, mert már nem beszélgettek semmiről. A harmadik jel inkább fizikai, de lelki síkon jelent komoly problémát, mégpedig a szenvedélyes együttlétek ritkulása, majd eltűnése. Amennyiben a fizikai kapcsolatot is elvesztitek a kapcsolatotokból, úgy nem marad semmi, ami összetartana titeket a közös anyagi javakon kívül. 

A negyedik jel összetett, hisz a viselkedés megváltozása kétirányú lehet. Az egyik, amikor minden ok nélkül elkezd feltűnően kedves lenni és meglepetésekkel halmoz el, holott ez korábban nem volt jellemző rá. Ebben az esetben elképzelhető, hogy lelkiismeret furdalása van a másik nő miatt és ezzel próbálja kompenzálni a megcsalást. Ennek rosszabb változata, amikor túl érzékennyé válik és keresi a lehetőségeket, amikor összeveszhet veled, aminek a büntetése sem marad el, azaz elrohan otthonról és jó néhány órát távol tölt azzal a kifogással, hogy le kellett nyugodnia. Ehhez a típusú viselkedési változáshoz tartozik, hogy kellemetlenül érzi magát attól, ha kedves vagy vele. Tudat alatt tisztában van azzal, hogy neked a megcsalt félnek negatívan kellene reagálnod mindenre, így érthetetlenné válik számára a kedvességed. Az utolsó fájdalmas jel arról, hogy valami megváltozott a kapcsolatotokban, hogy egyre kevesebbszer vagy egyáltalán nem beszél az irántad érzett érzelmeiről. Soha nem említi, hogy szeret. 

Elfeledkezik a korábban jól megtervezett jövőtökről beszélni, nem tartja számon többé a közös évfordulóitokat, ami korábban kellemes közös időtöltés volt. A fenti jelek megjelenése a kapcsolatban komoly kérdéseket vetnek fel a közös jövővel kapcsolatban. Amennyiben a jelek közül csak egy-kettő van jelen, úgy nem érdemes pánikolni, hisz előfordulhat, hogy kedvesed a munkahelyen túlterhelt átmenetileg és várhatóan változni fog a helyzet. A probléma akkor gyökeres, ha több hónapon keresztül megjelennek a jelek és kommunikációval sem tudsz javítani a kialakult helyzeten. Az ilyen esetben el kell dönteni, hogy elengeded a kedvest, vagy harcolsz érte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.