Két hétig volt az intenzív osztályon

Vér nélkül született a "vámpíranya" kislánya

Rettegéssel telt az első két hét, az anya azt hitte, lánya az első napokat sem fogja túlélni. A baba nemcsak idő előtt érkezett, de addigra anyja szervezete az összes vért kiszívta belőle.

2014.09.19 10:00ma.hu

Négy évnek kellett eltelnie, hogy a most 31 éves Emma Vignes a nyilvánosság elé merjen állni és elmondja, milyen rettegést kellett átélnie, amikor megszületett a kislánya. Nem az volt a legnagyobb baj, hogy Maisy hat héttel a kiírt idő előtt érkezett, ez a világ bármely országában mindennapos esetnek számít, és igaz, hogy vannak kockázatai, de a szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően szinte zökkenőmentesen vészelhető át a kritikus időszak.

Maisynek azonban volt egy sokkal nagyobb problémája: apró testében egyetlen csepp vér sem volt, mivel egy ritka rendellenesség miatt az anyja szervezete szó szerint "kiszívta" belőle. Ereiben mindössze egy kevés plazma keringett, de a vér többi alkotóeleme hiányzott belőle. Emma abban sem volt biztos, hogy Maisy néhány napnál tovább fog élni, de aztán a remény napról napra erősebbé vált, ahogy megkapta a kezeléseket és azokra jól reagált.

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

A kislány az első két hetet az újszülött intenzív osztályon töltötte, ezalatt háromszor kapott vérátömlesztést, és szervezete közben folyamatosan maga is termelte a vörösvérsejteket, amit már nem szívott el előle senki. "Ez egy hihetetlen helyzet volt, még az orvosok sem hallottak ehhez foghatót korábban" - mondta az anya.

"Amikor az első szót - 'dadda' - kimondta 15 hetes korában, az határtalan megkönnyebbülés volt és rendkívül megható pillanat" - emlékezett vissza Emma, akinek a másik nagy félelme az volt, hogy a vérhiány miatt a kislány agysérült marad. Csodával határos módon azonban Maisy nemcsak túlélte az egyedülálló rendellenességet, de szellemileg is teljesen megfelel a korának, most pedig boldogan kezdett járni az óvodába, ahol állítólag az óvónőket is lenyűgözte.

"Másképp is történhetett volna" - idézte a Metro című brit lap az írországi Waterfordban élő, immár csaknem teljesen megnyugodott anyát. Az, hogy miért vált a saját magzata vámpírjává a nő, továbbra is rejtély az orvosok előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.