Afrodiziákumok

Szerelmi vágykeltők a konyhából

A vágykeltő ételek és italok igen népszerűek napjainkban. Érdemes nem csak a gyomrunkra gondolni és nem csak ízekkel fokozni a vágyat, hanem bevetni az illatokat is, ami még inkább megédesítheti az együttléteket.

2008.09.02 07:00ma.hu

A szexuális vágykeltők semmiféle csodával nem rendelkeznek csupán pont ott hatnak az emberi szervezetben, ahol kell. A természetgyógyászok is egyetértenek abban, hogy ezek a szerek beindítják a szexuális hormonok termelését, vagy éppen ott segítik a vérkeringést, ahol szükség van rá. A csábítás innentől kezdve már csak gyerekjáték.
 
Fűszerek 

Édeskömény 

Kellő elővigyázattal alkalmazandó, mivel eszméletvasztést, narkózist idézhet elő. Adagolás: 10 g-ot 0,5 liter vízzel leforrázni. Minden étkezés után egy pohár fogyasztandó. Fél órával a nemi érintkezést megelőzően egy fél kockacukorra csöppentett két-három csepp édesköményolaj megfelelő hatást vált ki. 

Cayenne-i bors 

Kétféleképpen használható a nemi vágy fokozására: Külsőleg a friss oldatban a herezacskóra kell ecsetelni. Szájon át kis mennyiségű szárított pora egy kanál mézzel elkeverten fogyasztandó. 

Ginzeng 

A több mint 2000 éve ismert, ginzeng erősítőszer és afrodiziákum nyugtató amyagként is alkalmazzák. Adagolás: 12-50 csepp ginzengolaj 1/4 pohár vízben feloldva. Fogyasztása ébredéskor, délelőtt 11 óra körül és este 6 óra körül, vagy 10-35 csepp ginzengkivonat 1/4 pohár vízben feloldva étkezések előtt fél órával fogyasztva. Vagy: 1-3 gyökérpor kapszula 1/4 pohár vízben oldva reggel és délután fogyasztva. 

Koriander 

Serkenti ugyan az alhasi vérkeringést, de mellékhatásai miatt körültekintően kell alkalmazni. Adagolás: 3 g por 1 kávéskanálnyi mézbe keverve. Reggel szedebdő, az anyagot hagyni kell az szájban elolvadni. 

Petrezselyem 

Apiol tartalma a merevedés meghosszabbodásával járó enyhe izgalmat idéz elő. Nem szabad túlzottan hosszan alkalmazni, illetve túllépni az alábbiakban megadott adagokat. Napont 8-12 friss petrezselyemszárat kell elrágcsálni vagy egy liter vízben főzetet készíteni 60 g gyökérből és friss petrezselyemből. Az oldatból naponta egyszer kell fogyasztani. 

Szegfűszeg 

A hugyutakat közvetlenül befolyásoló cheirantin nevű anyagot tartalmazza. Állítólag a hímvessző a pénisz megnagyobbodását is előidézi. A szegfűszeg nem afrodiziákum, de a merevedéshez sikerrel alkalmazható. Egy liter vízben 5 g levelet és gyökeret kell leforrázni. Étkezések után egy kávéscsészényi mennyiség fogyasztandó az anyagból.


Gyümölcsök és egyéb ínyencségek
 
Banán: korábban csupán alakja miatt tekintették vágyfokozónak, később azonban fény derült rá, hogy magas kálium- és B-vitamin tartalma miatt valóban hatékony afrodiziákum. 

Ananász: már évszázadokkal ezelőtt is alkalmazták az impotencia kezelésében. 

Mandula: elsősorban hölgyek számára ajánlott vágykeltő szer, hosszú ideje a termékenység szimbóluma. 

Avokádó: magas növényizsír-tartalma miatt energiát szolgáltat, a termékenységet elősegítő E-vitamint és telítetlen zsírsavakat tartalmaz. 

Durián: a legvitatottabb gyümölcs. A fehér emberek borzasztónak, míg a kelet-ázsiaiak mágikusan vonzónak tartják illatát és ízét. Szerintük a kemény, tüskés héjú gyümölcs puha bele a létező legerősebb afrodiziákum. 

Mák: ősrégi orvosság, fájdalomcsillapító, kábítószer és afrodiziákum. 

Füge: igazi éltető gyümölcs. Frissen fogyasztva segít a takarékos erőkihasználásban és a koncentrálásban.
 
Kaviár: Fehérje- és ásványianyag-tartalma magas, ezenkívül (többek között az ára miatt is) erotikus mondák keringenek hatásáról. 

Vanília: A fekete hüvelyek aromája szexuális gyengédségre serkent. Már az indiánok is használták e célból.
 
Fahéj: Olyan illóolajat tartalmaz, amely potencianövelő. 

Csokoládé: az édes finomság nem csupán nagyszerű desszert, de magas antioxidáns tartalma révén az egészséghez is hozzájárul. Fenil-etil-amin tartalmának köszönhetően fokozza az izgalmi állapotot. Férfiak és nők számára egyaránt hatékony, természetes vágykeltő. 

Kávé: akárcsak a csokoládé, kedvenc fekete italunk is az afrodiziákumok közé sorolható. Kis mennyiségben fogyasztva javítja a vérkeringést, ezáltal nem csak élénkítő hatású, de a férfiak számára a szerelmes órák során is nagy segítséget jelenthet.
 
Méz: Világszerte ismert, ősi afrodiziákum. A maja indiánok éppoly előszeretettel alkalmazták vágykeltőként, mint az egyiptomiak. Általános erősítő és potencianövelő.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.