Afrodiziákumként szolgál a növény

Malawiból származó vágykeltő virág: a vuka-vuka

Tajvanban agronómusok sikeresen meghonosítottak az országban egy afrikai viagraként emlegetett afrodiziákumot, s jelenleg azon fáradoznak, hogy a növényből gyógyászati készítményt hozzanak létre.

2008.03.28 07:25MTI

A Malawiból származó gyógynövényt az ottani egyik afrikai bennszülött nép nyelvén vuka-vukának nevezik. Vuka-vuka azt jelenti: ébredj fel, éledj fel, ami arra utal, hogy a növényt Afrika déli részén afrodiziákumként és impotencia elleni szerként alkalmazzák.

A tajvani szakemberek arról számoltak be, hogy miközben a vuka-vuka egereknél növeli a spermaszámot, mérgező hatása gyakorlatilag nincsen. Arra is rámutattak, hogy a vuka-vuka az ülőidegek fájdalma és a megnagyobbodott prosztata elleni is hatékony lehet.

Ám az bizonyos, hogy a komoly profittal kecsegtető gyógyszer előállításáig további alapos kutatások szükségesek a garantáltan veszélytelen alkalmazás érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.