II. kerületi

Minden nap ellenőriz a Szigeten az egészségügyi hatóság

Eddig nem talált hiányosságot a folyamatos ellenőrzést tartó egészségügyi hatóság a Sziget Fesztiválon.

2014.08.13 02:30Havariapress

A rendezvény helyszínén a II. Kerületi Népegészségügyi Intézet végzi a közegészségügyi, járványügyi vizsgálatokat.Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal tájékoztatása szerint, a Sziget Fesztivál szervezői már májusban megkeresték az egészségügyi hatóságot, a megbeszélésen tájékoztatást adtak a tervezett programokról és szolgáltatásokról.

Az elmúlt héttel bezárólag a rendezők rendelkezésre bocsájtottak minden olyan információt, amely a szakhatósági állásfoglalás kiadásához szükséges volt. Az ivóvízhálózat ellenőrző vizsgálatainak eredményei augusztus 8-án érkeztek meg. Ezzel kapcsolatban kisebb korrekciós intézkedésre volt szükség, mivel két ponton kifogásolható volt a vízminőség, a hatóság emiatt újrafertőtlenítést rendelt el.

A fesztivál kezdetét megelőző helyszíni ellenőrzés keretében az egészségügyi biztosítást végző vízimentők, a mentőszolgálat és a sürgősségi ellátóhely szemléjére is sor került, hiányosságot nem találtak. Hétfőn vízhigiénés és járványügyi ellenőrzést végeztek az intézet munkatársai, ennek során a Szigeten működő fürdőmedencét, az ivóvízhálózat ismételt fertőtlenítését, illetve a már működő szolgáltatók higiénés feltételeinek meglétét vizsgálták, és mindent rendben találtak.

A rendezvény ideje alatt, egészen augusztus 17-éig az egészségügyi hatóság minden nap tart helyszíni ellenőrzést, napközben és munkaidőn túl is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.