A gyereket valahogy senki nem vette észre

Ki akarták venni a petefészkét, pedig 8 hónapos terhes volt

Számtalan orvos vizsgálta, még terhességi tesztet is többször végeztek, mégsem tűnt fel senkinek, hogy a nő görcseit és egyéb panaszait nem egy daganat vagy ciszta okozza, hanem egy 8 hónapos magzat.

2014.06.16 13:29ma.hu

Azért ment a kórházba, hogy eltávolítsák az egyik petefészkét, pár nappal később viszont egy egészséges kisfiúval tért haza egy 25 éves nő, akinek senki nem vette észre, hogy 32 hetes terhes. Az új-zélandi Rebecca Oldman kínzó görcsöktől szenvedve fordult orvoshoz három különböző alkalommal is, kétszer vettek tőle vért és hatszor (!) végeztek terhességi tesztet, hogy megtalálják a panaszokra a magyarázatot, de nem sikerült kideríteni a nő baját. Így végül a nőgyógyász azt javasolta, hogy vegyék ki az egyik petefészkét, hátha attól majd elmúlnak a görcsök.

Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Oldman be is ment a Manukau városban lévő Middlemore Kórházba, ám alighogy elkezdték a műtétet, kénytelenek voltak felébreszteni a nőt, hogy elmondják neki, terhes. A beavatkozás éles fordulatot vett, petefészek helyett egy 8 hónapos kisbabát vettek ki a fiatal nő hasából. "Kezdtem beletörődni, hogy nem lehet gyerekem, mert problémák vannak a petefészkemmel, erre hirtelen lett egy fiam" - mondta később a döbbent nő a New Zealand Herald című lapnak. Persze azt ő is elismerte, hogy bár elég gyorsan lett anya, mégiscsak jobb volt így felébredni.

A váratlan események fényében most úgy gondolják, a hasi görcsöket James okozhatta, amikor megpróbált mozogni az anyja hasában, de már nem volt helye, és erősen nyomta a belső szerveket. Ezért volt szükség a császármetszésre is, mert magától nem tudott volna kibújni - tette hozzá az újdonsült anyuka. Az orvosok közben rámutattak, hogy átlagosan minden 500. anyuka nincs tisztában azzal, hogy babát vár, csak amikor már előrehaladott stádiumban van a terhessége, ugyanakkor arra egyelőre ők sem találtak magyarázatot, hogy a számtalan vizsgálat ellenére hogyhogy nem derült ki Rebecca állapota.

Az eset miatt vizsgálatot indítottak az új-zélandi egészségügyi hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.