Kábítószerügyi EU-jelentés

Európában visszaszorulóban a heroin, de optimizmusra semmi ok

"Soha nem bízhatjuk el magunkat, hiszen a még megoldatlan, régóta fennálló problémák mellé egyre újabb veszélyek csatlakoznak".

2014.05.27 12:14MTI
Forrás: youtube.com

Visszaszorulóban van a heroin az Európai Unió tagországaiban, de a helyettesítő szerek jelenléte aggodalomra ad okot - állapította meg az EU kábítószerügyi központjában készített idei jelentés, amelyet kedden hoztak nyilvánosságra Lisszabonban.

A Kábítószer és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelő Központjának (EMCDDA) jelentése szerint a korábbiaknál kisebb szerepe van a heroinnak, ellenben a fogyasztók körében egyre fontosabbak lesznek a stimulánsok, a szintetikus kábítószerek, a kannabisz és a gyógyszerek.

"A kábítószerek fogyasztásának jelensége dinamikus, folyamatos átalakulásban van, ezért soha nem bízhatjuk el magunkat, hiszen a még megoldatlan, régóta fennálló problémák mellé egyre újabb veszélyek csatlakoznak" - írta Wolfgang Götz, a szervezet igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.