KataFakanala

Vasárnapi desszertajánlat - egyen nutellás eperkelyhet!

A konyha mindig fontos szentélye volt a család nőnemű - és ideális esetben hímnemű tagjainak is. A világhálón rengetegen főznek - illetve mutatják meg, mit főztek ki.

2014.05.17 15:38ma.hu
Fotó: KataFakanala/Facebook

Az internetes bogrács bugyraiban száz meg száz recept kering másodpercenként. Ha nincs még ötlete egy holnapi desszerthez, pillanatok alatt lelhet a neten egy szimpatikus darabot.

A KataFakanala Facebook-gasztroközösség oldalán jelent meg:

"Gyors ÉDESSÉG:
mascarpone / nutella / eper
Tehát ezek voltak, aztán jött a mi legyen belőle:) és a másik megállapítás, hogy ahhoz viszont mindenből kevés van, hogy nagyvonalúan lehessen velük bánni. pontosabban a mennyiség nem elegendő a RÁREPÜLŐ EMBEREK számának:) ... vagy valami ilyesmi:) tehát

1. PISKÓTATEKERCS
- mindig siker, de valahogy most unalmasnak találtam
5 tojás, 5 ek liszt, 5 ek cukor, 1 cs vaníliacukor, 1/2 cs sütőpor semmi faxni. tojás szétválaszt, sárgája+4 ek cukor + sütőpor + 1/2 cs vaníliacukor simára, habosra keverve fehérje + 1 ek cukor + 1/2 cs vaníliacukor kemény habbá verve ÖSSZEFORGAT, sütőpapíron 150-160 fokon kb 15 perc alatt készresüt

MÉG MELEGEN betöltjük valamilyen lekvárral - én a saját magam által főzött étcsokis eperlekvárral

 KRÉM:
1 negyed kilós mascarpone kb 3/4 üveg (kicsi) nutella 1 habtejszín az egészet simára kevertem és jöhetett a *piskóta,krém,piskóta,rábiggyeszt* variálás:) nyomás a hűtőbe és kb 30 perc alatt elkészülő és 12,5 perc megsemmisülő desszertünk már csak emlék:)))"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.