Jótékonysági szervezet segített a műtétben

Kétkilós daganatot operáltak le az arcáról

Figyelem: felkavaró képi tartalom! Kétkilós daganatot műtöttek le egy fiatal lány arcáról, ami egy egészen apró, borsószemnyi dudorból fejlődött hatalmassá. A tumor jóindulatú volt, de mégis veszélyes.

2014.05.15 11:29ma.hu
Fotó: YouTube

Bonyolult és hosszú műtét során sikerült eltávolítani egy 15 éves haiti lány fején lévő daganatot, ami már teljesen eltorzította az arcát. Az operációt, amelyet egy jótékonysági szervezet közreműködésével sikerült finanszírozni, egy virginiai kórházban végezték el. Az Operation Smile nevű szervezet kifejezetten a szegény országokban élő gyermekek ajak- és szájpadlás-deformitásainak helyreállítására szakosodott, így kerülhetett a látókörükbe Hennglise Dorvial is.

A kétkilós dganat láttán Dr. William McGee, a sebészcsapat egyik tagja elmondta, ez volt eddigi pályafutása alatt a legnagyobb tumor, amit eltávolított. A kinövés szerencsére jóindulatú volt, ám méreténél fogva így is súlyos problémákat okozott. Arra nem tért ki az orvos, hogy mennyi idő alatt nőtt ekkorára, de azt tudni lehet, hogy eredetileg egy borsó nagyságú kinövésből, egy úgynevezett ameloblastomából fejlődött ki. A műtéthez szükséges jótékonysági gyűjtést Larry O'Reilly üzletember indította el, aki egy üzleti útja alkalmával találkozott a Haitin élő lánnyal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.