Azok a gyermekkori szerelmek...

Zavar támad, ha a szex és a szerelem összetalálkozik?

Az ember talán soha többé nem tud olyan szerelmes lenni, mint kiskamasz korában volt...- Ilyenkor a hatalmas érzelmek teljesen szeparáltak a szexustól, sőt, ha összetalálkoznak azzal, zavar támad...

2009.01.26 07:42ideal.hu

Az ember talán soha többé nem tud olyan szerelmes lenni, mint kiskamasz korában volt... Ezek az igazi, nagy és tiszta – plátói – szerelmek egy tanárba, egy idősebb társba stb… Ilyenkor a hatalmas érzelmek teljesen szeparáltak a szexustól, sőt, ha összetalálkoznak azzal, zavar támad.

Ugyanakkor a boldog és kielégítő szexuális élet attól függ, hogy amikor egy fiatalember megkezdi a partnerével való szexuális életét, összetalálkozik-e az életében az érzelem és a szex... Ha ideálisan alakul a férfi és nő közötti kapcsolat, akkor az erotizálja, akibe szerelmes, vagy abba szeret bele, aki erotizálja, tehát egymást stimulálják az érzelmi és szexuális hatások. Ilyen az ideális szex.

Eltérő esélyek

Az esetek egy részében ez így is történik, és rendben is van a szexuális fejlődés. De ez a „rendben levés” nem egyforma esélyű a férfiaknál és a nőknél. A fiúknál az autoerotizmus, az onanizálás szerve a pénisz, a lányoknál pedig a klitorisz van a maszturbáció középpontjában.

Freud azt állította, hogy a klitorális orgazmus infantilis, mert a gyerekekre jellemző. Szerinte egy nő akkor válik éretté, ha „átáll” a vaginális orgazmusra. Véleményével rengeteg bajt csinált, iszonyú gátlásokat épített ki azoknál a nőknél, akik csak klitoriszukon keresztül tudtak kielégülni. Ebből a freudi álláspontból ugyanis az következett, hogy nehezebb egészséges nővé válni, mint egészséges férfivá. Hiszen a férfi partnerkapcsolat esetén is megmarad a péniszénél mint a gyönyör forrásánál, de egy nőnek váltani kell a vezető erogén zónáján: klitoriszról a vaginára…

Kiskamaszok

A kiskamasz intenzíven onanizál, és hatalmas plátói szerelmeket él meg. De szerelmének képe sohasem jelenik meg önkielégítés közben. Sose gondol rá, helyette izgalmas regényrészletekre, filmrészletekre, mert ezek okozzák számára a szexuális izgalmat. Szerelme ezen kívül marad!

Freud tévedése...

Ez a „rémálom” egészen addig tartott, amíg Master és Johnson kutatásai be nem bizonyították, hogy Freudnak nincs igaza, mert vaginális orgazmus nem létezik. A női hüvelyben ugyanis olyan ritkák és szórványosak az idegvégződések, hogy még műtéteket is lehet végezni érzéstelenítés nélkül, és egy ilyen ritka idegszövettel ellátott terület sok mindenre képes, de orgazmusra nem!

Tehát minden orgazmus klitorális eredetű, akár közvetlenül izgatják a szexuális aktus során, akár pedig közvetve. Igen ám, de a legújabb kutatások megint visszatértek Freudhoz, és azt állítják, hogy mégis igaza volt, mert létezik a klitorális orgazmus, és valóban nem létezik a vaginális orgazmus, ám létezik méhszáji orgazmus!

Ok a panaszra....

Vagyis, ha egy szeretkezés során olyan a póz, és olyanok az egymáshoz illő méretek, hogy a méhszáj ingereket kap, ennek nyomán is kiváltódhat az orgazmus. Ezt tévesztette össze Freud a vaginális orgazmussal!

Tehát a nők esetében megint kétféle kielégülés létezik, de értékkülönbség nincs közöttük! Visszatérve a korábbiakhoz: ha tehát rendben megy a szexuális fejlődés, akkor összetalálkozik a külön jelentkező érzelem és a szex, s egymást motiválják. Ez a legnagyobb történése a kamaszkornak a szexualitás szempontjából.

Éppen ezért a szexológiai rendeléseken a leggyakoribb férfipanasz: "Ha olyan nővel vagyok együtt, aki számomra érzelmileg közömbös, szexuálisan nincs semmi bajom, de ha olyan nővel kerülök össze, akibe szerelmes vagyok, potenciazavaraim támadnak." Vagyis: az érintett esetében nem történt meg az összetalálkozás, sőt a potencia és az érzelem gátolja és zavarja egymást. Ez a gátlás a férfiak leggyakoribb panasza!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.