WHO

Visszaszorul a gyermekbénulás

Gyermekbénulástól mentes területnek nyilvánította egész Délkelet-Ázsiát az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután három év telt el Indiában új megbetegedés nélkül.

2014.03.27 18:45MTI

A csütörtökön Új-Delhiben tett bejelentés szerint ezzel a világnépesség 80 százalékát immár nem fenyegeti a poliomielitisznek vagy poliónak is nevezett betegség. Továbbra is stabilan jelen van azonban a vírus Afganisztánban, Pakisztánban és Nigériában, és időnként felüti a fejét Afrika és Ázsia más országaiban is. A WHO célja, hogy 2018-ra teljesen felszámolják a világon ezt a potenciálisan halállal járó betegséget.

Indiában a kormány nagyszabású oltási programmal érte el, hogy az elmúlt három évben nem jelentettek új megbetegedést. A WHO szabályai szerint ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a vírustól mentesnek nyilvánítsanak egy régiót. A megelőzési program keretében évente 170 millió öt év alatti gyermeket oltottak be az országban néhány éven át. Az oltási akció hatását mutatja, hogy 2009-ben még Indiára esett a világ összes gyermekbénulási esetének fele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.