Magas tápanyagtartalommal

Héj nélküli kenyeret fejlesztettek ki idős emberek számára

Héj nélküli, magas tápanyagtartalmú kenyeret fejlesztettek ki idős emberek számára a németországi Fuldában.

2014.02.24 17:47MTI
MTI, archív

A rozs és búza keverékéből készített, puha szélű kenyér nagy segítséget jelent a rágási és nyelési nehézségekkel küzdő embereknek - mondta el Joachim Schmitt, a Fuldai Főiskola élelmiszermérnöke.

A szakember kiemelte, hogy a szögletes formájú kenyér különösen gazdag ballaszt- és ásványi anyagokban, például kalciumban és magnéziumban. "Ilyen kombinációban a héj nélküli, tápanyagban különösen gazdag kenyerünk egész Németországban egyedülálló" - hangsúlyozta Schmitt.

Eddig csak szanatóriumok, idősotthonok lakói próbálhatták ki az új fejlesztést, ők pozitívan értékelték a kenyeret. A kutatók az év végéig lezárják a projektet és partnereikkel 2015-ben piacra dobják a terméket.

A demográfiai változásokat tekintve egyre nagyobb igény lesz megfelelő élelmiszerekre az idősek számára a Német Táplálkozási Tanács és a Német Pékipari Akadémia szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.