Az éhezők megsegítése a cél

A rászorulókat segíti a Szent Erzsébet-kenyér

Nyolcezer Szent Erzsébet-kenyérrel segíti a rászorultakat a fővárosban a Katolikus Karitász. A veknikkel részben a nehéz sorú családok élelmezését segítik, valamint adományt is gyűjtenek velük.

2013.11.16 14:41MTI
MTI

Szombaton az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén osztják szét a Szent Erzsébet kenyereket, amelyeket a főváros egyik pékségében sütöttek meg és a budapesti Magyar Szentek Templomából viszik el a plébániák. A cipókat a vasárnapi szentmisén áldják majd meg. A támogatáshoz szükséges egy tonna lisztet a Gyermelyi Malom biztosította ingyen - tette hozzá a szóvivő.

A kenyér és az egyéb élelmiszer-segítség mellett az adománygyűjtés is hozzájárul a nehéz sorsúak megsegítéséhez, a befolyt összegből szintén a szegény családok részesülnek karácsonyi szeretetcsomagok formájában.

A minden évben megtartott segítő akcióban az Erzsébet-naphoz közel eső vasárnapon osztják szét a kenyerek egy részét, a következő vasárnap és az egy hét alatt pedig az adományokat gyűjtik össze országosan. A szombati esemény egybe esik a Katolikus Karitász mintegy 150 önkéntese számára tartott lelki nappal - fűzte hozzá a szóvivő.

A Magyarországon több mint 80 éve működő szervezet sokrétű tevékenysége közé tartozik többek között a szenvedélybetegekkel, gyerekekkel, hátrányos helyzetűekkel való törődés.

Idén a Katolikus Karitász munkáját segíti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampánya, a közmédia részt vesz a karitász akcióiban, a december 15-i tematikus napon pedig ételosztással, egész napos műsorfolyammal, köztük riportokkal, budapesti és vidéki kapcsolásokkal, valamint adománygyűjtéssel zárul a Jónak lenni jó akció.

A közmédia tavaly indította útjára a Jónak lenni jó akciót, akkor a Böjte Csaba vezette gyermekintézmények javára 92,6 millió forint adományt tudtak átadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.