Váljék egészségünkre!

Jelentősen növelnék az emlőszűrésen résztvevők számát

"Egy év alatt legalább tíz százalékkal növelni akarják a szervezett emlőszűrésen résztvevők számát."

2014.02.14 17:47MTI
MTI, archív

Szócska Miklós, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a Váljék egészségünkre! címmel meghirdetett székesfehérvári eseményen azt mondta, hogy a szervezett emlőszűrésekre kevés nő megy el, ezért különböző akciókkal "az önvizsgálat fontosságát hangsúlyozni, az egészségi állapotért érzett felelősséget" fejleszteni szeretnék.

Azért mennek kevesen szűrésekre, mert nem megfelelő módon jut el az információ az emberekhez - jelentette ki az államtitkár, hozzátéve: ezért sok energiát fordítanak majd a szűrések népszerűsítésére is.

Szócska Miklós jelezte: a méhnyakrák elleni védőoltást minden 12-13 éves lány megkapja a iskolákban. Jelenleg folyik a HPV-szűrés országos kiterjesztésének előkészítése, valamint az egyik megyében tesztelik a vastagbélszűrés megvalósíthatóságát - tette hozzá.

Az államtitkár a székesfehérvári rendezvényt egy idén elinduló, országos akció "tesztrendezvényének" nevezte. Minden megyében terveznek hasonlókat, mert a szűrőnapokon az egészségtudatos élethez szükséges alapvető információk elérhetők - mondta.

Az egészségnapot Székesfehérvár önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház közösen szervezte. A rendezvényen húszféle ingyenes egészségügyi szűrést végeztek a Vodafone Sportcentrumban és a Távírda utcai rendelőintézetben.

Utóbbiban a meghívóval érkező nők mammográfiai szűrését, illetve csontsűrűség mérését végezték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.