Vérrög került az agyába, egy nap alatt meghalt

Fogamzásgátló okozta a friss házas tanárnő halálát

Csak négy hónapig lehettek boldogok a férjével, aztán néhány óra alatt belehalt egy vérrögbe az ifjú feleség, amit a boncolási jegyzőkönyv szerint a fogamzásgátló gyógyszer okozott.

2014.01.16 17:26ma.hu

Csak egy nappal azután, hogy kiderült, mi okozza a rohamait, és négy hónappal az esküvője után meghalt egy 28 éves általános iskolai tanárnő, életét már túl késő volt megmenteni. Az oxfordshire-i Helen Thompson az orvosok és a boncolási eredmények szerint a fogamzásgátló áldozata lett, nagy valószínűséggel emiatt alakulhatott ki az a vérrög, ami az agyába jutva a halálát okozta. Özvegye, James azóta sem tért magához a sokkból, mert mint mondta, Helennel a lelki társát veszítette el.

A pár 12 éves kora óta ismerte egymást, és 18 évesek voltak, amikor elkezdtek járni. Tíz év után döntöttek úgy, hogy összeházasodnak, és boldogan tervezgették a közös életet, amiből csupán négy hónap adatott meg nekik.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az asszony nem sokkal az esküvő után váratlanul dührohamokat kapott, a lába pedig extrém érzékennyé vált, emiatt fordultak pár hét után orvoshoz. December 11-én CT-vizsgálatra küldték őt, férje elmondása szerint akkor épp panaszmentes volt, de két órával később az orvos már csak annyit tudott mondani: nincs semmi remény, a vérrögképződés olyan gyorsan zajlik, hogy képtelenség megállítani és már csak néhány órája van hátra Helennek. Utóbb a boncolás is igazolta, hogy a vérrögök okozták a halált és annak kiváltó okaként nem találtak már elfogadható magyarázatot, mint a fogamzásgátló tablettákat.

"Reméltük, hogy lehet valamit tenni, de már nagyon előrehaladott állapotban volt. A szó szoros értelmében néhány óra alatt lezajlott. Soha többé nem ébredt fel" - mondta a gyászoló férj, aki még mindig képtelen elhinni, hogy egyik napról a másikra elveszítette az imádott nőt. Emléke azonban tovább él, mert az életében számtalan karitatív akcióban részt vevő tanárnő nevével egy jótékonysági alapot indított a család, egy hónap alatt mintegy 16 ezer fontot tudtak átutalni a Haiyan tájfun áldozatainak. "Ez soha nem hozza őt vissza, de nagyon sokat jelent" - mondta James, akit mindig meglep az emberek szeretete.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.