Sikeres volt az állatvédelmi petárdakommandó

Az autó kerekei alatt végezte a petárdázástól megriadt kutya

Egy kutya riadt menekülés közben egy autó kerekei alatt végezte, egy rémült németjuhász pedig embert harapott.

2014.01.01 20:31ma.hu
Pezsgőző utcabálon is találtak kóbor kutyát Szegeden, melyet az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői helyeztek biztonságba

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Szegeden december 31-e déltől január 1-je délig kiemelt állatvédelmi ügyeletet tartott.

Nyulas Attila, az egyesület állatmentője a rizikós időszakban harmincnál több hívást kapott utcán kóborló állatok bejelentése kapcsán vagy elveszett állataikat riadtan kereső gazdiktól. Egy kutya riadt menekülés közben autó kerekei alatt végezte, az utcáról megmentett tíz kutya felében nem volt azonosító chip.

Riadt állatok által elszenvedett sérülés is történt, egy németjuhász kutya megharapott embert. Egy budapesti turista család Szegedre érkezése után vesztette el kis kedvencét, aki szerencsésen visszakerült eredeti gazdájához - tájékoztatta az Orpheus Állatvédő Egyesület a ma.hu-t

Állataikat kereső állattartók és az állatokat közterületen megtaláló lakosság a www.ebrendeszet.hu oldalon érheti el a segítséget nyújtó állatvédőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.