Jog a tiszta ivóvízhez

Víz-világtalálkozó - Megkezdődött a tanácskozás

Megkezdődött a négynapos Budapesti Víz Világtalálkozó a Millenáris Parkban, az esemény elején Áder János köztársasági elnök és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár mond beszédet.

2013.10.08 13:55MTI
Áder János köztársasági elnök fogadja Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt a Sándor-palotában

A találkozón a résztvevők a tervek szerint ajánlást fogalmaznak meg az ENSZ közgyűlésének a 2015 utáni fejlesztési célokkal kapcsolatban. A tanácskozás szakpolitikai fórumot biztosít minden, a 2015 utáni időszakra szóló globális fejlesztéspolitika kidolgozásában érintett félnek.

A témakörök között szerepelnek a víz folyamatos és fenntartható biztosításának kulcskérdései, a jog a tiszta ivóvízhez, a települési vízinfrastruktúra tervezése, a szennyvízkezelés, továbbá a fejlesztési és fenntartási kérdések műszaki, gazdasági, közegészségügyi és emberi jogi szempontjai. Lényeges téma lesz az is, miként lehet alkalmazkodni a népességrobbanáshoz és az éghajlatváltozáshoz, milyen megoldások kínálkoznak a vízszennyezés megelőzésére, a felszín alatti vizek védelmére, a katasztrófák elleni védekezésre, a víz tározására és újrahasznosítására.

A délutáni megnyitón felszólal Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, José Graziano da Silva, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgatója és Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet vezetője is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.