Koreai kétcsillagos

Újabb étterem kapott Michelin-csillagot New Yorkban

A hét háromcsillagos között idén is három francia étterem van: a Daniel (Daniel Boulud), a Jean Georges (Jean-Georges Vongerichten) és a Le Bernardin (Eric Ripert).

2013.10.06 10:14MTI
Fotó: MTI

New York idén is előrelépett a gasztronómiai ranglétrán: a Michelin útikalauz 2014-es kiadásában már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben. Most első alkalommal egy koreai étterem is kétcsillagos lett.

A legelőkelőbb besorolásba tartozó háromcsillagos éttermek száma tavalyhoz képest nem változott, továbbra is hét ilyen van New Yorkban. Premiernek számít a Dzsung Szik Jim mesterszakács vezette, a manhattani Tribeca városrészben működő Jungsik koreai étterem két csillaga.

"Kiváló fiatal szakács, Dél-Koreában, New Yorkban, valamint Spanyolországban dolgozott egy három Michelin-csillagos étteremben" - mondta el Michael Ellis, a Michelin útikönyvek nemzetközi igazgatója. "Nagyon személyes a konyhája, amely ötvözi a koreai gyökereket és az európai csúcstechnológiát".

Idén öt étterem lett kétcsillagos (a tavalyi héttel szemben), a Jungsik, az Atera (Matthew Lingtner fiatal séf étterme szintén a Tribecában), a japán Soto Greenwich Village-ben, az olasz Marea a Central Parknál és a Momofuku Ko East Village-ben. Ötvenöt étterem kapott egy csillagot, közülük kilenc most első alkalommal.

A hét háromcsillagos között idén is három francia étterem van: a Daniel (Daniel Boulud), a Jean Georges (Jean-Georges Vongerichten) és a Le Bernardin (Eric Ripert).

A 2014-es New York-i Michelin útikönyvben összesen 930 étterem szerepel az egy évvel ezelőtti 896 helyett. Szerepel benne több tucatnyi olyan étterem is, ahol már 25 dollárnál kevesebbért (közel 5500 forintért) is étkezni lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.