Tokió a háromcsillagos éttermek fővárosa

Újabb japán városokat ajánl a Michelin-kalauz

Tokió, Oszaka és Kiotó után három újabb japán várossal, Jokohamával, Kamakurával és Kóbéval bővül az egyik legismertebb étteremkalauz, a francia Michelin kínálata.

2010.04.22 15:03MTI

Jokohama és Kamakura a novemberben megjelenő, 2011-es Tokió kalauzban fog szerepelni, míg Kóbe az először tavaly publikált Kiotó-Oszaka kiadvány étterem- és szállodalistáját bővíti majd. "Mind a három új japán város nagyon érdekes és jellegzetes gasztronómiát képvisel" - hangsúlyozta Jean-Luc Naret, a Michelin-kalauzok igazgatója közleményében.

Bernard Delmas, a Michelin japán részlegének igazgatója hozzátette, hogy az ellenőrzéseket "Japánban letelepedett ítészek és egy ottani szerkesztőségi csapat" végezte, és a kóstolások 2009 közepén kezdődtek a három érintett városban. Tavaly Tokió lett a háromcsillagos éttermek világfővárosa, miután a Michelin-kalauz tizenegy ottani éttermet jutalmazott a legmagasabb elismeréssel, és az addig legjobbnak számító Párizsban pedig csak tízet.

A japán megapolisz egyúttal a világ "legcsillagosabb" városa összesen 261 kiosztott csillaggal. A legjobb éttermek hazája ennek ellenére Franciaország maradt 26 háromcsillagos étteremmel; ebből egész Japánban mindössze 18 található.

A Michelin étteremkalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg. Az eredetileg csupán Franciaországot felölelő gasztronómiai útmutató a legkiválóbb éttermekről nyújt tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.