2400 kismamát vizsgáltak

A halolaj megelőzheti a koraszülést

A halolaj, pontosabban az omega-3 nevű telítetlen zsírok nem csupán az érrendszert óvhatják, hanem a koraszülést is megakadályozhatják.

2013.04.19 01:29MTI

Maria Makrides, az Adelaide-i Egyetem dietetikusa 2400 kismamát vizsgált öt különböző szülészeten. Az alanyok egy része halolajos étrendkiegészítőt kapott, a másik része csupán placebót. 

Az eredmény: az omega-3-as csoport tagjainál pár nappal tovább tartott a terhesség, és valamivel nagyobb és súlyosabb babákat szültek, mint a placebós csoport. Az omega-3 zsírsavak tengeri halakban lelhetők fel, például tonhalban, lazacban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.